BONS NEGOCIOS!

Kom naar de emigratie beurs in Houten 10 en 11 Februari

De EmigratieBeurs

Op de EmigratieBeurs staan ruim 165 binnen- en buitenlandse exposanten en is er een uitgebreid programma met (gratis) presentaties. Wij gaan er alweer voor de 5e keer staan. Klik op de link hierboven voor meer info.
De indeling van de beurs is thematisch, dit jaar is onze informatie over Brazilie vernieuwd.

 

Wij staan op stand nr: 260

 

Heeft u plannen om in het buitenland te gaan wonen (permanent of tijdelijk), dan kunt u op zaterdag 10 en zondag 11 februari gratis naar de EmigratieBeurs, wij nodigen u graag uit en geven 50 vrijkaarten weg (ter waarde van € 17,50 p/st)  KLIK HIER. Of gebruik de promotie code LSV013.

 

Door diverse exposanten worden vacatures aangeboden,  voor een overzicht van banen in Afrika kijk je op: Jobnet Afrika

40 jaar business in Guinee Bissau

Jan van Maanen (Arnhem, 1948) trok in 1971 met de Stichting Nederlandse Vrijwilligers (SNV) naar Nigeria. In 1978 werd bij benoemd tot coordinator van het SNV programma in Guinee-Bissau. Hij zou uit dat land nooit meer weggaan. Na vier jaar besloot hij en zijn vrouw in het socialistische Guinee-Bissau te blijven en in zaken te gaan. Zijn bedrijf MAVEGROŁ was een onmiddellijk succes. Containers vol met goederen die relevant waren voor ontwikkelingsprojecten arriveerden in de haven van Bissau. In 1987 werd hij door de Britse Ambassade in Dakar aangesteld tot Brits Honorair Consul. In 2001 deed ook de Nederlandse Ambassade dat (twee honorair consulaten verenigd in een persoon komt vaker voor). In dit boek omschrijft hij zijn belevenissen en ontmoetingen als Honorair Consul met de Bissau-ers en Europeanen op vaak humoristische maar soms ook ontroerende wijze. Door zijn pakkende schrijfstijl ben je iedere keer weer benieuwd naar de volgende bladzijde en naar het volgende hoofdstuk. Dit boek is een spiegel van herkenning voor iedereen die in Afrika heeft gewerkt en gewoond.

 

Het is te bestellen door een bedrag EUR 18,85 (EUR 14,95 voor het boek plus EUR 3,90 verzendkosten) over te maken naar J.G. van Maanen. NL05INGB0657799610. Vermeld bij de overmaking je adres en het komt per post naar je toe.

Je eigen bedrijf in Kaapverdië

Er is een update van het boekje "je eigen bedrijf in Kaapverdië" bestemt voor het midden en klein bedrijf en particulieren die interesse hebben in het ondernemen in Kaapverdië.

Het belangrijkste is dat er nu in de contaten nu verwezen wordt naar Pro-Empresa. Dit is de opvolger van ADEI de locale organisatie voor business development.

Niet verandert is onze samenwerking met het Instituto de Communidades. We raden migranten altijd eerst met ons contact persoon , Paulo Medina, contact op te nemen voor zij hun orientatie missie naar Kaapverdië plannen.

Voor het boekje dat gratis als pdf te verkrijgen is stuurt u ons een verzoekje per mail.

 

Cashew uit West Afrika
Cashew uit West Afrika

Samenwerking met Refive

Al jaren zijn Refive en Bons Negocios actief met business development in opkomende economiën. Dit voorjaar is besloten samen op te trekken in 3 landen van West Afrika.

Gambia, Guinee Bissau en Guinee. Refive heeft veel ervaring in met name Irak, Iran, Afganistan en Angola en doet klussen voor diverse overheden en ngo's in Nederland en de genoemde landen. Zie ook Refive.eu

Bliksem bezoek aan NABC Sao Tomé en Principe

Klik op de afbeelding voor NABC link
Klik op de afbeelding voor NABC link

De NABC organiseerde eind februari een bliksem meeting over de huidige ontwikkelingen op Sao Tomé en Pirncipe.

Names Bons Negocios was Addie Bom aanwezig. Daar heeft hij o.a. met de 1e minister Trovoada gesproken.

De regering van Sao Tomé en Principe heeft een ambitieus plan ontwikkeld. Voor meer daarover klik op de afbeelding.  U kunt ook meer info opvragen bij addie@bonsnegocios.nl of bij het consulaat op deze link.

Geslaagde seminars creatieve industrie Kaapverdië

Seminar in Mindelo
Seminar in Mindelo

Bons Negocios! heeft samen met de creatieve organisatie Liber Artista van 15 tot en met 18 november 2016 een event met seminars en excursies voor de creatieve industrie in Kaapverdië georganiseerd. Bons Negocios! en haar twee Kaapverdische counterparts Adei, het agentschap voor kleine en middelgrote ondernemers, en het ministerie van Buitenlandse Handel en Migratie is al 12 jaar actief in business development. Zij is daarbij gericht op de rol van de Kaapverdische diaspora en MKB uit Nederland in de ontwikkeling van Kaapverdië.

Het belang van de creatieve industrie in Kaapverdië is veel hoger dan waar dan ook in deze regio, 12% van de bevolking ten opzichte van slechts 2% in de rest van de wereld heeft een baan in de sector. Om deze reden werden Nederlandse specialisten uitgenodigd met het doel het versterken van de samenwerking tussen Nederlandse en Kaapverdische kunstenaars en creatieve ondernemers. Tevens werd naar manieren gezocht om deze sector een betere toegang tot de internationale markt te geven. In totaal trok dit programma meer dan 50 deelnemers.

Op waren de 15e en 16e 3 seminars georganiseerd in Mindelo op het eiland Sao Vicente bekend om zijn muziekfestivals en een toeristische hub naar het eiland Santo Antao en San Nicolau.