BONS NEGOCIOS!

15 JAAR BONS NEGOCIOS!

DIT NAJAAR IS HET 15 JAAR GELEDEN DAT WE AAN BONS NEGOCIOS! BEGONNEN....

ONDERNEMEN, ZAKENDOEN MET ANGOLA BRAZILIË GUINEE BISSAU KAAPVERDIË MOZAMBIQUE EN SAO TOMÉ

MEER INFO OVER DE VIERING KOMT SNEL.....

Guinee Bissau krabbelt omhoog

19 Juni, eerder deze maand verklaarde het IMF dat de situatie langzaam verbeterd in Guinee Bissau. Helaas besluit deze organisatie met de conclusie dat er voor ons als ondernemers nog wel iets moet verbeteren. Zij sluiten na de constatering dat de econmie de laatste jaren weer met gemiddeld 6% groeit met de volgende alinea:

 

De voorwaarden voor privé-ondernemingen zal ook belangrijk zijn. Het stimuleren van particuliere investeringen hangt af van het effectief verminderen van de onzekerheid van de regelgeving, het bestrijden van corruptie, belangenverstrengeling en het vergroten van de transparantie in openbaar bestuur. Het overwinnen van de al lang bestaande problemen bij de levering van elektriciteit is ook essentieel en vereist een fundamentele hervorming van het openbare elektriciteitsbedrijf.

Investeer in West Afrika

bron: One World
bron: One World

De stand voor Lusofone gebieden!

Drukke Emigratiebeurs 2018

 

Op de EmigratieBeurs stonden ruim 165 binnen- en buitenlandse exposanten en er was een uitgebreid programma met (gratis) presentaties. Wij stonden er alweer voor de 5e keer. Klik op de link hierboven voor meer info.
De indeling van de beurs is thematisch, dit jaar was onze informatie over Brazilie vernieuwd.

Dit jaar was er minder interesse in Brazilië en meer voor Afrika.

Met namen mensen die willen ondernemen op de Kaapverdische Eilanden. Zowel sociale ondernemingen alswel ideeën voor  investisteringen in het toerisme kwamen ons ter oren. Ook veel jongeren die een aantal jaren een leuke baan in Afrika zochten bezochten onze stand.

Door diverse exposanten werden vacatures aangeboden,  voor een overzicht van banen in Afrika kijk je op: Jobnet Afrika

40 jaar business in Guinee Bissau

Jan van Maanen (Arnhem, 1948) trok in 1971 met de Stichting Nederlandse Vrijwilligers (SNV) naar Nigeria. In 1978 werd bij benoemd tot coordinator van het SNV programma in Guinee-Bissau. Hij zou uit dat land nooit meer weggaan. Na vier jaar besloot hij en zijn vrouw in het socialistische Guinee-Bissau te blijven en in zaken te gaan. Zijn bedrijf MAVEGROŁ was een onmiddellijk succes. Containers vol met goederen die relevant waren voor ontwikkelingsprojecten arriveerden in de haven van Bissau. In 1987 werd hij door de Britse Ambassade in Dakar aangesteld tot Brits Honorair Consul. In 2001 deed ook de Nederlandse Ambassade dat (twee honorair consulaten verenigd in een persoon komt vaker voor). In dit boek omschrijft hij zijn belevenissen en ontmoetingen als Honorair Consul met de Bissau-ers en Europeanen op vaak humoristische maar soms ook ontroerende wijze. Door zijn pakkende schrijfstijl ben je iedere keer weer benieuwd naar de volgende bladzijde en naar het volgende hoofdstuk. Dit boek is een spiegel van herkenning voor iedereen die in Afrika heeft gewerkt en gewoond.

 

Het is te bestellen door een bedrag EUR 18,85 (EUR 14,95 voor het boek plus EUR 3,90 verzendkosten) over te maken naar J.G. van Maanen. NL05INGB0657799610. Vermeld bij de overmaking je adres en het komt per post naar je toe.

Je eigen bedrijf in Kaapverdië

Er is een update van het boekje "je eigen bedrijf in Kaapverdië" bestemt voor het midden en klein bedrijf en particulieren die interesse hebben in het ondernemen in Kaapverdië.

Het belangrijkste is dat er nu in de contaten nu verwezen wordt naar Pro-Empresa. Dit is de opvolger van ADEI de locale organisatie voor business development.

Niet verandert is onze samenwerking met het Instituto de Communidades. We raden migranten altijd eerst met ons contact persoon , Paulo Medina, contact op te nemen voor zij hun orientatie missie naar Kaapverdië plannen.

Voor het boekje dat gratis als pdf te verkrijgen is stuurt u ons een verzoekje per mail.

Bliksem bezoek aan NABC Sao Tomé en Principe

Klik op de afbeelding voor NABC link
Klik op de afbeelding voor NABC link

De NABC organiseerde eind februari een bliksem meeting over de huidige ontwikkelingen op Sao Tomé en Pirncipe.

Names Bons Negocios was Addie Bom aanwezig. Daar heeft hij o.a. met de 1e minister Trovoada gesproken.

De regering van Sao Tomé en Principe heeft een ambitieus plan ontwikkeld. Voor meer daarover klik op de afbeelding.  U kunt ook meer info opvragen bij addie@bonsnegocios.nl of bij het consulaat op deze link.